Qizini Budget en Marge analyse

Projecten

Qizini verse broodjes

Dat er achter het maken van handgemaakte sandwiches een complex applicatielandschap met de daarbij behorende data schuil gaat, is misschien niet je eerste gedachte. Maar Qizini is klaar om meer inzicht in hun data te krijgen ter verbetering van de bedrijfsvoering.

Het digitaliseren van Qizini’s bedrijfsprocessen

Qizini is al meer dan 20 jaar actief in het maken van onder andere handgemaakte sandwiches, wraps, burrito’s, (luxe) panini’s en baguettes met de heerlijkste vullingen. Elk jaar produceert Qizini vele miljoenen broodjes, wat gepaard gaat met een complex applicatielandschap en veel data. Voorheen werd alles handmatig bijgehouden in de vorm van Excelsheets. Gezien de groei van het bedrijf is het niet langer haalbaar om dit handmatig bij te houden. Daarnaast heeft Qizini de wens om meer inzicht te verkrijgen in de actuele cijfers ten opzichte van het budget en de forecasting. Bovendien willen ze op productniveau inzicht verkrijgen in de marges en de ontwikkeling daarvan.

Vrij! geeft jou het inzicht

Qizini is zich ervan bewust dat er veranderingen moeten plaatsvinden, maar hoe pakken we dit precies aan? In samenwerking met Qizini heeft Vrij! de randvoorwaarden opgesteld voor het opstellen van rapportages en calculaties.

Het verkrijgen van inzicht in de marges op productniveau vereist het gebruik van verschillende bronnen. Stel je bijvoorbeeld een broodje voor, dat bestaat uit verschillende ingrediënten zoals brood, sla, tomaat, komkommer en kaas. Daarnaast zijn er nog andere elementen zoals het servetje en de verpakking, die samen één product vormen. Om deze reden heeft Qizini een systeem nodig dat niet alleen de marge op één dimensie kan bepalen, maar ook op het niveau van alle ingrediënten kan berekenen.

Board: De Krachtige Oplossing voor Inzicht in Marges en Efficiëntie bij Qizini

Om Qizini te helpen met hun uitdagingen heeft Vrij! Board voorgesteld als een passende oplossing. Board is een toonaangevend softwareplatform voor business planning en corporate performance management (CPM). Het biedt een uitgebreide management intelligence-oplossing met een unieke mogelijkheid voor multidimensionale data-invoer. Met deze functie kan Qizini complexe datacalculaties uitvoeren en analyseren.

Een van de belangrijke aspecten voor Qizini is het verkrijgen van inzicht in de marges op productniveau, waarbij verschillende bronnen betrokken zijn. Board stelt Qizini in staat om deze inzichten te verkrijgen en te analyseren op zowel het totale productniveau als op ingrediëntniveau. Dit biedt een diepgaand begrip van de margestructuur en de ontwikkeling ervan.

Naast het inzicht in marges ondersteunt Board Qizini ook bij andere belangrijke processen, zoals financiële en verkoopanalyse, consolidatie, dashboarding, kostprijscalculatie, budgettering en forecasting. De gebruikte technologieën omvatten het ERP-pakket van Exact, de MS SQL Database en SSIS, waardoor een naadloze integratie mogelijk is met de bestaande systemen van Qizini.

Door het implementeren van Board als krachtige tool voor gegevensanalyse en besluitvorming, zal Qizini in staat zijn om efficiënter en effectiever te opereren, met een beter inzicht in hun bedrijfsprestaties en de mogelijkheid om proactief te plannen en te reageren op veranderingen in de markt.

De volgende stap

Vrij! helpt klanten bij het zetten van de volgende stap in planning, budgettering, forecasting of spendcontrol. Onze experts zijn altijd op zoek naar de oplossing die het beste bij jouw organisatie past. Benieuwd of Board past bij jouw organisatie? Lees er hier meer over of neem contact met ons op voor meer informatie.