Power BI

CONTACT

Wat is Power BI?

Power BI is een toolset die gebruikt kan worden om data vanuit verschillende bronnen te laden en te combineren. Vervolgens kunnen hier analyses op worden uitgevoerd en worden er visualisaties, rapportages en/of dashboards van gemaakt. Dit wordt gedaan in Power BI Desktop; de resultaten kunnen vervolgens gedeeld worden in de cloud via de Power BI Service of on-premise via Power BI Reporting Server. Daarnaast is er een app waarmee gepubliceerde rapportages geopend kunnen worden op mobiel of tablet.

Waarvoor wordt Power BI gebruikt?

Het belangrijkste doel van Power BI is het visualiseren van inzichten uit data en het delen van deze visualisaties binnen een organisatie. Met Power BI kan dit op basis van actuele informatie, waarbij diverse bronnen eenvoudig gecombineerd kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om diepere analyses en inzichten boven water te krijgen en dit duidelijker te presenteren. Denk hierbij aan trends en voorspellingen met interactieve filters, zodat iedere gebruiker precies die inzichten ophaalt die voor hem of haar interessant zijn.

Icon Presentation Screen

Waarom Power BI?

Power BI is onderdeel van de Microsoft Stack en hier volledig in geïntegreerd. Inhoudelijk is de manier waarop datasets te combineren zijn binnen Power BI uniek. Waar bij andere tools de data vaak voorbereidt moet worden, kan Power BI hier zo mee overweg. Daarbij is DAX, de scripttaal van Power BI, erg krachtig. De kosten van Power BI zijn laag in vergelijking met concurrerende tools. Tot slot de Power BI community; open source visualisaties maken en delen, wat de mogelijkheden voor visualisatie eindeloos maakt.

Vrij! & Power BI

Power BI is een tool met veel potentie en dit vereist expertise. Vrij! helpt klanten om de volgende stap met Power BI te zetten – wat deze stap ook is. Dit kan zijn als adviseur of om hands-on mee te bouwen in front-end of backend. De experts van Vrij! hebben veel ervaring met het inzetten van Power BI in diverse organisaties en met verschillende doelen. Hierdoor kunnen wij gedegen advies geven over de volgende stap van Power BI binnen jouw organisatie. Wellicht lopen jouw eigen BI-ontwikkelaars vast, in dat geval kunnen wij ook helpen. Hierbij gaat het ons niet alleen om het oplossen van het probleem, maar ook om het aanleren van technieken zodat jouw medewerkers het de volgende keer zelf kunnen. Wij zoeken altijd naar de oplossing die het best past in jouw bedrijf!

Vrij leuk nieuws ontvangen?