Microsoft Azure

CONTACT

Wat is Azure?

Azure is het cloud computing-platform van Microsoft. Het biedt een breed scala aan Software as a Service (SaaS), Platform as a Service (PaaS) en Infrastructure as a Service (IaaS) diensten aan via Microsoft’s eigen data centers. Denk hierbij aan virtuele machines, data-opslag, databases, webhosting en honderden andere oplossingen die organisaties kunnen helpen hun processen te verbeteren. Naast Microsoft’s eigen software, zoals oplossingen met Windows of SQL Server, kan ook gebruik gemaakt worden van tooling van derden, bijvoorbeeld een virtuele machine op basis van Linux of een PostgreSQL database.

Waarvoor wordt Azure gebruikt?

Waar organisaties voorheen hun automatisering doorgaans lokaal hadden draaien, is het met de komst van cloud-computing mogelijk om dezelfde software te huisvesten op servers van externe partijen. Doordat er geen hardware meer aangeschaft hoeft te worden en er minder personeel nodig is om dit te beheren, zullen de kosten afnemen. Daarnaast biedt cloud-computing optimale flexibiliteit en schaalbaarheid. Organisaties betalen op basis van capaciteit. Wanneer er gebruikers bijkomen, is het mogelijk om meer capaciteit aan te kopen en het is even gemakkelijk om terug te schalen wanneer het aantal gebruikers afneemt. 

Waarom Azure?

Microsoft is niet de enige partij die cloud-computingdiensten aanbiedt. Elke aanbieder heeft zijn voor- en nadelen, maar onze specialisatie ligt bij Azure. Azure is namelijk onderdeel van Microsoft en veel organisaties werken al met oplossingen van deze partij, wat het vaak gemakkelijker maakt om Azure te integreren. Daarnaast biedt Azure zeer krachtige tooling waardoor, met minder inspanning, nieuwe oplossingen ontwikkeld kunnen worden. Bovendien is Azure in veel gevallen goedkoper dan andere partijen, met name als er gebruik wordt gemaakt van diensten die zijn ontwikkeld door Microsoft zelf, zoals Windows of SQL Server.

Vrij! & Microsoft Azure

Met Azure kunnen wij voor jouw organisatie een data-oplossing, met eindeloze mogelijkheden realiseren. Van een simpel data warehouse tot een compleet analyse platform met machine learning, streaming data, advanced analytics en andere big data technologieën. Door gebruik te maken van Azure kan dit uiterst kostenefficiënt, is er altijd de mogelijkheid om capaciteit te vergroten of te verkleinen, zijn organisaties er zeker van dat hun data veilig staat en is het mogelijk om binnen een korte tijd een oplossing te realiseren.

Vrij leuk nieuws ontvangen?