Den Bosch Data Week 28 oktober t/m 2 november 2019

Nieuws

Om alvast in de agenda te zetten; De Den Bosch Data Week is van 28 oktober tot en met 2 november 2019. In Den Bosch kan het! Vrij! kan het!

Den Bosch Data Week 28 oktober t/m 2 november 2019

Laat je inspireren door wat er allemaal met data kan. Hoe het je kan helpen, waar je het kunt inzetten en wat het je brengt. Ervaar hoe het is om de kansen met data te benutten. In Den Bosch kan het! Vrij! kan het!

Waarom Den Bosch Data Week?
We staan aan de vooravond van een digitaal tijdperk. Nu al merken we dagelijks de enorme impact van ICT op ons leven. Auto’s zijn rijdende computers geworden, apparaten in ons huis zijn te besturen vanaf de bank en onze smartphone maakt ons overal wegwijs. Door de beschikbaarheid van allerlei digitale informatie – data – leven we in een informatiesamenleving. Het is voor mensen ook steeds eenvoudiger om al deze informatie tot zich te nemen. Diezelfde data is het nieuwe goud geworden voor onze bedrijven. Big data, data-gedreven, Data Science en data-mining zijn de termen die ons nieuws beheersen.

In Den Bosch hebben ze goed in de gaten dat data onze toekomst is. Ze hebben dan ook de ambitie om de onbetwiste datastad van Nederland te worden. De ontwikkelingen gaan alleen zo snel, dat we niet kunnen wachten op wetten en regels over het gebruik en opslag van data. We moeten samen nadenken hoe we verantwoord omgaan met data: Waar blijven mijn persoonsgegevens? Wie beschikt erover? En wie weet wat allemaal van mij?

De Den Bosch Data Week (DBDW) heeft als doel om voor diverse doelgroepen, van ondernemers, talenten tot en met onze eigen inwoners, een platform te bieden om kennis over data te delen, om data initiatieven met elkaar te verbinden en om mensen bewust te maken van welke kansen data hen kan bieden. De menselijke maat staat centraal, waarbij de waarde van data in balans is met het maatschappelijke doel waar het voor dient. De Den Bosch Data Week brengt data dichterbij en laat zien hoe een data-gedreven wereld ook een betere wereld betekent.

Vrij! ondersteunt als Bosch bedrijf dit initiatief van harte en nodigt ook u uit om uw agenda hiervoor Vrij te houden!