Data Management


Met data management breng je je data op orde om deze vervolgens te kunnen onderhouden en verrijken in een datamanagementsysteem. Zo heeft jouw organisatie te allen tijde inzicht in een betrouwbaar databestand. 

Data Manage-ment


Met data management breng je je data op orde om deze vervolgens te kunnen onderhouden en verrijken in een datamanagement-systeem. Zo heeft jouw organisatie te allen tijde inzicht in een betrouwbaar databestand. 

Data is onmisbaar in de dagelijkse praktijk van iedere organisatie. Continu en in groeiende mate slaan we vanuit meerdere bronnen informatie op. Dat levert de nodige uitdagingen op. Zeker op het gebied van databeheer: compliance-eisen worden strenger, kennis over data is niet altijd aanwezig en het opslaan van data gebeurt soms op meerdere plaatsen, waardoor het overzicht verloren raakt.

Waarom is Data Management belangrijk?

Werken vanuit een geordend datamanagementsysteem biedt tal van voordelen. Belangrijke redenen om hiermee te starten zijn:

ÉÉN WAARHEID

Doordat je al je data slechts op één plek beheert, werk je met één waarheid. Zo heb je nooit meer last van versnipperde informatie.

N

VERHOOGDE BETROUWBAARHEID

Vervuilde data is onbetrouwbare data. Als je verouderde of foute informatie in je systeem hebt, is het moeilijk om de juiste datagedreven beslissingen te maken. Met een schoon databestand kun je precies achterhalen waar de kansen voor jouw organisatie liggen.

EFFICIËNT WERKEN

Denk hierbij alleen al aan het feit dat je je data niet meer in verschillende plaatsen hoeft bij te houden: dat scheelt al veel handmatig werk. Door vanuit één centraal platform te werken, werken teams veel efficiënter met data.

Starten met Data Management

Als ervaren data experts helpen wij organisaties al jaren met het professionaliseren van data management. Samen bepalen we een proces, sturen we aan op een verantwoordelijke voor de datastromen en adviseren we welke data leidend is.

Hoe wij je kunnen helpen met data management

Data management strategie

Onze expertise stelt ons in staat om jouw organisatie te ondersteunen bij het ontwikkelen van een effectieve data management strategie. We kunnen je adviseren over de beste praktijken en methoden die passen bij jouw specifieke behoeften en doelen.

Data management implementatie en ondersteuning

Nadat de strategie is vastgesteld, kunnen wij je begeleiden bij de implementatie van data management in jouw organisatie. We helpen bij het opzetten van de benodigde processen, het definiëren van verantwoordelijkheden en het inrichten van de juiste systemen en tools.

Trainingen in data management

Naast strategie en implementatie bieden wij ook trainingen aan op het gebied van data management. Deze trainingen zijn bedoeld om jou en je team de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen om effectief om te gaan met data management.

data management

Herken je dit?

  • Processen, verantwoordelijkheden en richtlijnen rondom data zijn vaag
  • Data beveiliging is niet op orde
  • De datakwaliteit is onvoldoende
  • Integratie van data is heel veel gedoe
  • Data is versnipperd en niet goed toegankelijk
  • Rapportages kunnen niet worden gemaakt omdat data gewoon niet beschikbaar is

Ja? Dan kan jouw data management misschien een professionaliseringsslag gebruiken.

Quickscan Datagedreven werken

Ben je klaar om aan de slag te gaan met datagedreven werken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan nu geheel vrijblijvend onze gratis Quickscan ‘Datagedreven werken’!

Tijdens onze quickscan worden de randvoorwaarden van datagedreven werken doorlopen, en krijg je inzicht in de huidige stand van zaken binnen jouw organisatie. Je leert hoe jouw organisatie ervoor staat en waar de mogelijkheden liggen om datagedreven beslissingen te nemen.

Klaar om het maximale uit jouw data te halen?

Wij helpen je graag om jouw data op orde te krijgen en te houden. Bovendien denken we mee in kansen om jouw data management te optimaliseren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.